Az I. Béla Gimnázium hivatalos diákújságjának weboldala

BÉLAP Online

2016\09\23 komment

4for Europe - uniós verseny csapatoknak

Egy újabb európai uniós versenyre invitálunk titeket! 

A 4for Europe verseny 3 fordulóból áll, négyfős csapatok jelentkezését várják és amellett, hogy ismereteiteket fejlesztenétek, utazást is nyerhettek! 

Tovább olvasom
2016\09\07 komment

Megalakult a diákönkormányzat - DÖK hírek

Szeptember 7-én, nagyszünetben tartotta alakuló ülését a Szekszárdi I. Béla Gimnázium Diákönkormányzata. A DÖK új Szervezeti és Működési Szabályzata szerint történt a gyűlés.

A DÖK vezetőség szeretettel köszöntötte a 9.évfolyamos osztálytitkárokat és a helyetteseket. Ezek után Garai Marietta bejelentette, hogy DÖK elnöki posztján szeretne maradni, melyet a diákönkormányzat egyöntetűen elfogadott. Később Szodorai Csenge Réka jelentette be, hogy a DÖK alelnöki posztjáról távozni szeretne, helyére Nyikos Dánielt jelölte. Emellett az alelnöki posztra jelölést kapott még Rappay Bence is. 

Az alelnök személyéről szavazással döntöttek. A többség Rappay Bencének adott bizalmat, így a 2016/2017-es tanévben Ő töltheti be a DÖK alelnöki címet. 

wp_20150919_15_40_32_pro.jpg

A diákönkormányzat elnöke, Garai Marietta elmondta, hogy idén

kitartó, összeszedett és eredményes diákönkormányzatot fog irányítani. 

A diákönkormányzatra ebben az évben is nagyon sok feladat vár. A körülbelül 27 fős csapat nagyon lelkes és már nagyon várja a 2016-os Szekszárdi Szüreti Napokat. 

A DÖK-nek ezúton is sikeres évet kívánunk!

2016\09\06 komment

Vasárnap két atlétánknak szurkolhatunk!

Szeptember 11-én Hegyifutó Világbajnokság Bulgáriában.

A Szekszárdi I.Béla Gimnázium két diákja, Elek Zita Sára (11.A) és Szemerei Levente (10.A) szeptember 11-én megrendezésre kerülő 32. IAAF-WMRA Hegyifutó Világbajnokságon képviselik Magyarországot.

Elek Zita az U20-as lányok kategóriájában indul a versenyen, ahol ~3,6 km-nyi távot kell teljesítenie. Zita vasárnap 9:30-kor startol. 

Szemerei Levente az U20-as fiúk kategóriájában indul, 7,3 km vár rá, startja 10:30-kor lesz. 

 

Vasárnap délelőtt gondoljunk lelkes sportolóinkra, akiknek ezúton is kívánunk sikeres versenyzést! 

2016\09\06 komment

Új vezetőség az I.Béla Sajtóosztálynál

2016. szeptember 6-án tartottuk évkezdő értekezletünket.

Az idei évben ünnepli első születésnapját az I.Béla Sajtóosztály, amely lassan befejezi az iskolai sajtó átalakításának folyamatát. 

Bár előre jeleztük, nagy átalakítás alatt áll a diákkör, azonban így tanév elején nekünk is felgyorsultak a dolgok.  

Rappay Bence, az évkezdő értekezletünk alatt jelentette be, hogy távozik a Sajtóosztály éléről, idén csupán háttérmunkásként számíthatnak rá társai. Az így megüresedett Bélap főszerkesztői helyére és az I. Béla Sajtóosztály diákelnöki pozíciójára új embereket kellett választani. 

A Bélap új főszerkesztői Simon Boglárka és Varga Luca 10.C osztályos tanulók lettek, míg a Bélap ONLINE online főszerkesztője pedig Tölli Kamilla, szintén 10.C osztályos diákunk lett. 
A három hölgy az I.Béla Gimnázium hivatalos diákújságjának legszorgalmasabb tagja, idén kezdik meg második évüket a Bélapnál, ám már most tele vannak ötletekkel. Az biztos, hogy az új főszerkesztő csapat idén is gondoskodik a diákok szórakoztatásáról és tájékoztatásáról.

ujvez.png

 

kiit.png

A legfontosabb feladatra - az I.Béla Sajtóosztály vezetésére - Szabó Kitti 11.B osztályos társukat bízták meg a diákkör tagjai. Az ő feladata lesz a médiások és a bélaposok munkájának összehangolása valamint a csapat hivatalos képviselete. 
Kitti a csapat legmegbízhatóbb tagja, a médiaműhely gyémántja. A Helikoni Ünnepségekre vezetése alatt készült egy film, a 12. Neumann János Tehetségkutató Programtermék Versenyen kitartóan helytállva rendezte az élő közvetítés lebonyolítását. A diákkör egyöntetűen döntött a diákelnök személyéről, így biztos, hogy a legjobb ember került a posztra. 

 

 

 

Ha kíváncsi vagy az új vezetőség tagjaira, gyere vissza később, hamarosan bemutatkozó cikkekkel jelentkezünk. 

2016\09\05 komment

< 19 Szabadfogású Számítógép Verseny

Kiváló lehetőség kreatív diákjainknak!

Idén 14. alkalommal szervezi meg a C3 Kultúrális és Kommunikációs Központ a fiatalok körében igen népszerű <19 Szabadfogású Számítógép Versenyt.

Egyénileg vagy csapattal is lehet nevezni, egyetlen kikötés, hogy 2016. december 31-ig ne töltsd be a 19. életévedet. 

A pályázatra bármi beadható ami számítógéppel készült, íme néhány amit a pályázati kiírás említ:  rajz, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobil applikáció, kutatás, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás.

A versenynek egyetlen fordulója van, az online forduló. A verseny.c3.hu/2016 oldalon kell regisztrálj, majd egy nevezési lap után a pályamunkádat is feltöltheted. Egyszerű.

A nevezési határidő 2016. október 17. éjfél. 

A nyeremények skálája nagyon széles, a tárgynyereményektől utazásig és ösztöndíjig minden elképzelhető. 

Ezeket egy decemberi napon, a díjkiosztó napján osztják ki, amikor is kiállítást is rendeznek a beérkezett pályaművekből. Ezen a napon a nevezők workshopokon vehetnek részt, ahol továbbfejleszthetik informatikai tudásukat.

Felkeltettük az érdeklődésed? Gyerünk, nevezz bátran a http://verseny.c3.hu/2016/ oldalon! ;) 

c3verseny2016.PNG

 

 

2016\09\04 komment

Ifjú könyvtárosok

A tankönyvosztást segítő diákok öt napig kitartóan segítették a könyvtárosok, Fonyódiné Patyi Mónika és Fazekas Marika munkáját. 
A diákok többsége iskolai közösségi szolgálatot teljesített a könyvtárban, de voltak akik Fonyódiné Patyi Mónika tanárnő tanítványaként csupán segíteni jöttek. 

A képen balról jobbra:  Fonyódiné Patyi Mónika, Ködmön Liliána, Kiss Brigitta, Klemm Christian, Piras László, Lakatos Dóra, Hajdú Vivien, Varga Luca, Rappay Bence
És akik a képről sajnos lemaradtak, de a tankönyvosztásban ugyanúgy segédkeztek: Badics Barbara, Blaskovits Bettina, Farkas Martin, Fazekas Marika (könyvtáros), Heckmann Gréta

Munkájukat ezúton is köszönjük! 

2016\09\01 komment

Elindult a tanév

2016. szeptember 1-jén tartotta meg a Szekszárdi I. Béla Gimnázium a tanévnyitó ünnepségét. 

A reggel nyolc órakor kezdődő ünnepség nem hagyományos módon indult. Iskolánk méltón megemlékezett a nyáron elhunyt diáktársunkról, Kész Balázsról. Igazgató asszony megindító szavai után egy perces néma csönddel búcsúztunk el Balázstól. 

A Himnusz hangos éneklése után a 10.A osztály műsorát hallottuk. A nyárzáró gondolatok után gimnáziumunk igazgatója, Hajós Éva mondta ünnepi köszöntőbeszédét. 

Igazgató asszony a beszéd előtt három elismerést osztott ki: Hamdi Fatma 12.D osztályos tanuló a tavalyi évben elért angol OKTV döntőjében elért 15. helyezéséért kapott oklevelet, Havelka Gyöngyi és Szügyi Hajnalka tanárnők pedig a Klebersberg Intézményfenntartó Központ köszönő oklevelét vehették át. 

Az elismerések után, a nyáron is lelkiismeretes pedagógiai munkát segítő munkatársak Muhari Annamária és Steller Zsuzsanna, valamint Mehicic Benjamin rendszergazda munkáját is megköszönte igazgató asszony. 

Bejelentették, hogy a Szekszárdi I.Béla Gimnázium újra elnyerte a Nemzeti Tehetségprogram, Akkreditált Kiváló Tehetségpontja címet, de emellett Európai Tehetségponttá is vált az iskola. 

A 2016/2017-es tanév változásairól, fontos dátumairól hamarosan itt a Bélap Onlineon is olvashattok. 

2016\08\25 komment

A legtöbb infó a 2016/2017-es tanévről

Íme, amit megtudtunk. Így fog kinézni a tanév az I. Béla Gimnáziumban. 

A tankönyveket augusztus 29-31-ig lehet átvenni az iskola könyvtárában 9 órától 15 óráig. Az évfolyamok beosztása a következő:

Érdemes kihasználni ezt a három napot, ugyanis szeptemberben szigorúbb lesz a tankönyvátvétel. Ne feledjétek: 9-15 órá...

Posted by I.BéLap - Szekszárd on Thursday, August 25, 2016


A tankönyvek átvételéről és a fizetés módjáról itt adnak tájékoztatást.

181 napos tanévnek nézünk elébe, amit viszonylag rövid szünetek jellemeznek. A tanévnyitó szeptember 1-jén 8:00-kor kezdődik, melyről itt olvashattok többet.

Október 14. és október 27. között őszi érettségi írásbeli vizsgákat tart gimnáziumunk. A szóbeli vizsgákra november 10-14. valamint 21-25. között kerül sor. 

Október 15-én munkanap lesz, így lecserélve október 31-én szünetre, így az őszi szünet hivatalosan 2016. november 2-től 2016. november 4-ig tart, ami azt jelenti, hogy október 29 - november 6. között egy teljes hetet pihenhetünk. 

dsc00291.jpg

A téli szünet 2016. december 22-től 2017. január 2-ig tart, így január 3-án tartjuk az első tanítási napot 2017-ben. 

Március 15. szerdára esik itt lesz egy napunk szabad. 

A tavaszi szünetre 2017. április 12-én megyünk el és április 19-én (szerdán) tanulunk először. Húsvétvasárnap április 16-ra, húsvéthétfő április 17-re esik. 

A végzősök utolsó tanítási napja május 4. Június 4-5. Pünkösd (itt lesz egy szabad hétfőnk). 

A vakáció kezdete a szokásos 2017. június 15. (csütörtök).

Az időpontok tájékoztató jellegűek, az év során változhatnak. Részletes tanév rendjével szeptemberben jövünk!

2016\08\25 komment

Idén befejeződnek az újítások

A Szekszárdi I. Bélap eddigi évei során rengeteg újításon ment át. A 2016/17-es tanévben az újítások utolsó szakaszában gyökeresen megváltozik az iskolai média felállása. 

Az iskolaújság, a Bélap Online és a teljes I. Béla Sajtóosztály átalakítása 2016. decemberére befejeződhet. Ezzel az iskolai média jövőjét kívánjuk megalapozni. 

sajtoscsopiwonline.png

Az újítások lezárásaként új arculattal érkezik szeptemberben az I. Béla Sajtóosztály

A tavaly alakult integrált diákkör, melyen belül a médiaműhely (fotó-videó) és az iskolaújság szorosabb együttműködésre lépett, sikeres első évet zárhatott júniusban.

A 2015/16-os tanévben rengeteg projektet valósítottunk meg közösen. Köztük például a DiákrEPorters környezetvédelmi projektet, a művészeti bemutató és a szalagtűző megörökítését valamint a 12. Neumann János Tehetségkutató Programtermék Verseny élő közvetítését is. 
Az I. Béla Sajtóosztály megalakulása megkönnyítette a sajtó szakkörök közti kommunikációt, a rendezvények közvetítésének folyamatát és emellett egy új közösséget formált.

Szeptembertől az eddiginél sokkal összeszedettebb, megújult Sajtóosztállyal találkozhatnak olvasóink. A diákkör új logóval, arculattal és belső értékrenddel mutatkozik majd be. Célunk ezzel az, hogy az I. Béla Gimnázium olykor szürke hétköznapjait beszínezzük, szórakoztatva adjunk tudást olvasóinknak és természetesen információval szolgálhassunk számukra.

Egyelőre többet nem mondhatunk, ám annyi biztos, hogy valami ütősre készülnek a sajtósok.

Találkozunk szeptemberben! :) 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu